Met je project op reis in Studio 15.

 

 

 Ik had een project gemaakt in Studio 15 en meestal is de regel dat we het project afmaken in dezelfde Studio versie, maar je kunt nu wel weer terug met hetzelfde project naar Studio 14.

Je kunt nu zelfs op een andere computer verder werken met dezelfde versie 15, maar daar zijn een paar voorwaarden aan verbonden.

De overgangen en effecten etc. moeten in beide Studio’s aanwezig zijn evenals gebruikte montage thema’s.

Ik laad in Studio 15 mijn project in.

 

En verander het een en ander en haal de begintekst weg.

Nu ga ik mijn project archiveren, en op een USB stick opslaan.

We gaan naar menu bestand/archiveren.

 

Studio komt met een scherm hoeveel tijd en ruimte nodig is om te archiveren.

Klik op Ok en het opslaan scherm komt waar je de map kunt bepalen om te archiveren.

  

In selecteer hier mijn USB stick en de bestands naam laat ik zo staan en klik op opslaan.

Studio komt met een scherm waar de voortgang wordt weergegeven.

En na een bepaalde tijd komt het scherm dat de archivering klaar is.

 Als ik nu naar mijn USB stick ga dan zien we daar een nieuwe map Mijn archief staan.

  

Wanneer ik deze map open zien we de map media waar alle video, foto en geluidsbestanden in staan.

  

Ik start op mijn oude computer Studio 15 en plaats de USB stick in deze computer en ga naar menu bestand/project herstellen.

 

En selecteer mijn USB stick en daarna de map Mijn archief en selecteer het Studio icoon.

  

Klik op openen en Studio geeft weer een scherm hoeveel ruimte nodig is op je harde schijf.

  

Klik op Ok en het volgende scherm vraagt om een bestemming aan te wijzen waar de bestanden moeten staan.

 

 Selecteer een map en klik op Ok.

Er volgt een voortgangscherm en daarna staat je project weer op de tijdlijn, maar dan wel op een andere computer.

 

Ik plaatste als voorbeeld een andere titel in het project en ga weer opnieuw archiveren om naar mijn dagelijkse computer te gaan maar eerst vewijder ik de map op mijn USB stick omdat het anders niet werkt.

 

Dezelfde procedure herhaalt zich weer als hierboven beschreven.

Ik start mijn Studio 15 weer op en selecteer weer menu Bestand/project herstellen.

Ook de herstel procedure begint weer van voren af aan maar dan staat mijn project toch weer op de tijdlijn met een andere begintekst.

 

Op deze wijze kun je dus je projecten uitwisselen met een mede monteerder(ster).

Natuurlijk kun je ook de archive bestanden via Internet naar iemand toesturen.

Succes.

Joop Woldman.