Projecten opslaan of verwijderen.

We kunnen de projecten die we maken in Studio opslaan om later weer verder te kunnen werken met het project.

Zodra ik een film op de tijdlijn heb staan kan ik die opslaan en meestal doe ik dit vooral na een ingewikkeld effect e.d. zodat als er iets gebeurd ik niet alles opnieuw hoef te maken.

Ik plaats een video op de tijdlijn.

En ga nu naar als je voor de eerste keer opslaat naar tabblad bestand/film opslaan.

In het volgende scherm selecteer ik een map en geef mijn project een naam.

Klik daarna op Opslaan en je project is opgeslagen met de extensie axp.

Als ik nu verder ga met bewerken van dit project en ik wil weer opslaan dan ga ik weer naar tabblad bestand maar selecteer nu steeds de regel film opslaan.

Er komt nu geen opslaan scherm omdat Studio nu het pad naar de opslaglocatie onthoudt en is het project wel weer opnieuw opgeslagen.

Als je het bestand na afsluiten van het programma later weer inlaad kun je ook volstaan met de regel recent.

En rechts zie je nu de laatst gebruikte projecten staan.

Maar Studio laadt altijd het laatst gebruikte bestand in.

De laatste regel die ik hier bespreek is Bestand/film afsluiten.

Hierbij verwijder je de film van de tijdlijn en vraagt Studio als je nog wijzigingen in de film had aangebracht eventueel nog om de film op te slaan.

Klik op opslaan en je project is weer opgeslagen.

Ook kunnen we de projecten in het album of bibliotheek verwijderen, en zelfs definitief verwijderen.

Ik ga in de navigatiebalk naar projecten en zie dan alle laatst geopende projecten in het album.

Ik selecteer de projecten die ik wil verwijderen.

En klik daarna rechts in een project en in het uitrol menu selecteer ik selectie verwijderen.

In het volgende scherm heb ik de keuze om de projecten alleen uit de bibliotheek te verwijderen, of ook van de harde schijf.

Hier moeten we dus goed opletten of we alleen uit de bibliotheek verwijderen, of alles van de harde schijf verwijderen.