Gedeeld scherm opslaan en invoegen.

Als we in Studio een gedeeld scherm hebben gemaakt kunnen we die weer opnieuw gebruiken en wijzigen.

In de vorige les heb ik een gedeeld scherm gemaakt en heb die opgeslagen in een door mij aangewezen map.

We kunnen dit sjabloon weer in de navigatorbalk terug vinden, hiervoor gaan we in de navigator de knop montages en selecteren daarna sjablonen/mijn sjablonen.

En zien dan ons opgeslagen sjabloon in de bibliotheek staan.

Maar ook de regel sjabloon voor gedeeld scherm heeft verschillende variaties die we kunnen gebruiken.

Ik plaats mijn sjabloon op de tijdlijn en klik rechts in het sjabloon en in het uitrolmenu selecteer ik sjabloon voor gedeeld scherm bewerken.

De editor start en nu kunnen we de beelden die in het sjabloon staan verwijderen door rechts in een afbeelding of videoclip te klikken.

En media verwijderen selecteren en zoek dan mijn nieuwe clips op via de map bestandsverkenner.

En sleep die weer in de invoervakken.

Als alles klaar is klik ik onderaan op de knop opslaan als.

En staat dit sjabloon ook in montages en sjablonen/mijn sjablonen.

Op de manier kunnen we steeds een zelf gemaakt sjabloon weer opnieuw gebruiken en tevens wijzigen.